Ni glömmer väll inte....


Ni Glömmer väll inte att köpa atftonbladet idag, vem vet det är kanske någon ni känner med ;)
Igår var nämligen jag och Isak på globen medans vi väntade på att jag skulle klippa mig och efter ett tag kom det fram några journalister som frågade Isak vad han tyckte om snöovädret som är på väg. Sen tog dom lite bilder, så håll utkik på aftonbladets baksida idag så lär ni se honom. Men nej gott folk nu ska jag sätta mig och plugga och skriva en fördjupning aningen om Konsekvenserna av den inre marknaden i EU eller Ett utvidgat EU- vilka krav stället det på organisationen? Intressant värre....
tata

Äckliga väder!



(klicka på bilderna så blir dem större)
Vart ingen Hoppning för Curt och mig idag. Blåste storm ute vid stallet och regnade och så som bara den. Försökte börja gå mot ekeby men efter mindre än halva vägen gav vi upp då vädret var omöjligt. Tog hem Curry igen och la på han mina torra jackor medans hans täcken torkade. På vägen hem åkte vi hem och köpte lite fler täcken till curry så nu har han väll sisådär 15 st, för att jag inte har något att göra kan jag lika gärna göra en lista:
*4 Ländtäcken
*3 Fleecetäcken
* 2 regntäcken
*2 Stalltäcken
*1 svetttäcke
*1 Bomullstäcke
*1 transporttäcke
*1 Vintertäcke

Hos frisören

Nu har jag nyss kommit hem från frisören, det behövdes om man säger så. Klippte av ca 10-15 cm och klippte upp det lite. Känns jätteskönt nu + mycket mer volym. Dessutom var det något erbjudande så det kostade bara 149 kr och det var lixom duktiga färdig utbildade frisörer. Nej nu måste jag se galoppen, sista för säsongen men lite bilder hinenr jag bjuda på.

Galopp


en solig dag på täby galopp.
Igår fick jag en galopptiding hemskickad, inte någonstan från vem eller varför men jag menar det är ju trevligt. Tror vi hade liknande att plugga på när jag var på strömsholm så troligtvis kommer dom däifrån, dom följer verkligen upp sina kurser där. Och glöm inte Angelica att vi ska ska dit 2 veckor nästa år! Fast det vet jag att du inte kommer glömma. hehe! Usch nu fick jag värsta längtan efter sommaren och jag som lovat mig själv att börja leva i nuet. Nej nu ska jag ladda inför Grey's Anatomy.
tata

Gissa vad


En av Fridas presenter, ni kan ALDRIG gissa vad det är .. hehe

Dressyrtävling och Hoppträning


Klicka så blir dem större. Både igår och idag tränade jag dressyr på Curtan. Igår hemma och då gick det piss som vanligt eftersom väg ****** stör oss som bara den. Idg red jag på Ekeby först ute och sen första gången inne, det gick faktiskt väldigt bra, han var lite spänd bara men jobbade på bra ändå. Såg även en dressyrtävling om 3 veckor vi ska anmäla oss tll. Lite läskigt eftersom jag tävlat dressyr typ 3-4 ggr och Curry 0. Men men vi är bara med för skojs skull iaf. Har dessutom tvättat och fixat alla currys saker nu, så fort man använder någonting en gång den här årstiden blir det ju skitigt. Inte kul, men nu är det gjort iaf. Imorogn blir det hoppträning, spännande men roligt. Wish us luck

Vinterbilder


Imorse när jag vaknade ifrån min mardröm och kollade ut genom fönstret såg det ut så här. Vintern har kommit. Jag drog snabbt på mig lite kläder och sprang ut och fotade lite. Sen åt jag frukost med dom andra för att sedan foto lite mer och här ser ni några utav av resultaten...

Kom bara ihåg att

Designen

Jag lovar någon dag snart (förhoppningsvis under lovet) ska jag sätta mig och fixa bakgrunden, headern, stil, desigen ja allt för så som det ser ut nu är...hemskt jag skäms. Men vill bara komma igång att börja skriva igen så slängde ihop något fort i paint, Men nu har ni alltså mitt ord på att det mycket snart ska bli en ordentlig förbättring. Men ska bara orka sätta mig in i det, inte så snyggt när något är bara halv gjort. Men som sagt Håll ögonen öppna =)

Tisdag


Igår låg jag moch Isak och skarttade åt Bilar, helt underbar filmen, och den blir typ roligare för varje gång man ser den. Perfekt att se en mpndags kväll då man ändå inte har något annat planerat. Igår var det ju lite vilodag, Idag blir det mer full rulle, vilket faktiskt är roligare ju, nu ska jag plugga, sen blir det dressyr träning i stallet och sen hem till lilla Frida eftersom hon fyller år idag. Har slagit in hennes presenter sååå fint, jag lovar att ni ska få se bild sen och att ni itne kan gissa vad det är. Nej nu är det dax att göra en analys på antikens teaterpjäser samt fördjupa sig i EU och dess probelmatik.

Färjan

Har precis sysslat med seriört hemliga uppdrag, haha nej skoja men berättar imorgon eller på onsdag eftersom jag inte är hemma imorgon men lite hemligt är det. Gick jättebra i stalelt fast vi kom i bråk med en latbilschafför men man kryper inte upp mindre än 5 m bakom någon om man inte har en chans att veja! Nu ska jag snart se färjan och sen ska jag och isak se Bilar typ bästa filmen. hörs imorgon och hoppas ni får en toppen natt!

TÄCKEN :S ????


Nej var bara tvungen att posta några rader som gör mig verkligen förrvirrad. Täcken på hästar. Vi har valt att iten dra på Cury något täcke än, han går alltså ute mellan 07:30-16:30 varje dag utan täcke. Han går i en hage med mycket gräs så han äter hela tiden och får dessutom hö ute på morgonen när det är som kallast. Om det regnar (alltså mer än duggar) så har han ett ofodrat regntäcke på sig, den hel eller halvdagen ( beror på hur länge det regnar) Inne har han ett tunt flecce täcke eftersom han står i kallstall (blir lika kallt som ute alltså).

Men häromdagen när vi var ute och red till en stor anläggning i närhetnm märkte vi att 97 av de 100 hästar som står där har täcke. Och det är allt från varmblod, halvblod, shettiisar och kallblod som har täcken på sig :O Vissa har tillochmed 2! Och det regnade inte och det var över 10+ grader Och så låter vi vårat fullblod, som har blivit kritiserat för ha för många täcken på sig gå utan? (hade 2 täcken i januari när det var -grader hela tiden och han var allvarligt skadad). Han har inte gått ned något alls i vikt, snarare gått upp sen sommaren och han har som sagt alltid att beta och äta.  Men mina frågor är:
1. Är vi elaka som låter vårt fullblod gå utan täcke ute?
2. Om ja, vad borde han ha för täcke ?
3. Om du har häst, vad har den för täcke ute och inne den här årstiden?


God morgon


Kan som vanligt inte sova ( lytckades iaf till 7 idag så framsteg) Så nu ska jag måla klart Currys namnskylt ni kan se ovan. Sen blir det byta lite kläder och stallet. jag och Frida ska ut och racea. Nej nu ska jag faktikst få klart namnskylten, hatar att ha saker bara halvfärdiga!
TATA

Skön namsdag

Vaknade som vanligt runt 5, 6 i morde och var pigg. Läste lite ur Twilight och gick sedan ned och åt underbart god melon men yoghurt och bröd men olivolja. Satte mig sedan för att måla och sen vart det stallet. Handlade lite presenter och stuff på vägen hem och väl hemma tog jag ett långt skönt bad. Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och ta hand om mig själv och busa med Isak och måla klart Currys namnskylt.
tata

Massvis med Curry bilder


Idag red jag och Curry bort till ekeby. Började med att cantra fram på rundbanan och sen dressyr på ute ridbanan! Curry gick faktiskt riktigt bra, trots att det var en anna häst på banan. Gizze följde med som proffs fotograf (fler bilder finns i slutet av in lägget). Sen red vi hem och då såg vi en älg på vägen men Curry fortsatte sköta sig exemplariskt. Väl hemma körde vi lite horsemanship och även det gick perfa, varför är inte alla dagar så här?
Bild1: Rider fram på rundan
Bild 2: Lite mer dressyr
Bild3: Pose
Bild4: Tränar lite hemma
Bild5. Tränar på att stå stilla

VGY


Usch, kom till skolan vid 8.idag då min itailenska skulle börja, men nej skolan hade glömt ringa in en vikarie. Blir så irriterad vår lärare i svenska och italienska har varit sjukskriven i 2 månader och ingen vet när hon kommer tillbaka och vi har itne ens seriösa vikare. Och vi har klagat och klagat, Idag var första gången dom ens pratade med oss om det och föreslog en lösning, om den kommer funka? Italienska ja svenska stort NEJ. Men det är bara att kämpa och göra det bästa ...sen. Nu ska jag njuta av mitt lov!

Boktips


Jag älskar att läsa men det går tyvärr lite i perioder beronede på hur mycket tid jag har. Men jag förösker att alltid minst ha en bra bok i väskan och för tillfället är det två. Twilight av Stephenie Meyer, handlar typ lite om vampyrer och övernaturlighet, kanske inte sådana böcker jag brukar läsa men har redan fastnat efter 60 sidor och har hört så himla mycket bra om den. Att den dessutom snart kommer på film ( 21 november) och han som spelade Cedric i Harry Potter är huvudrollen gör det inte lättare att stå emot denna historia. Den andra jag har är Perfect Manners (Perfekt Uppförande) Av Kelly Marks, en elev till Monty Roberts som lär ut hur man helt utan våld och tvång sammarbetar med hästar, älskar verkligen den boken och har blivit lite som min lagbok när jag är i stallet. Den sista boken The Colletor av John Fowles har jag iofs läst klart men den är så bra att den får vara med ändå. Lästa den genom skolan och hade inga större förhoppningar, men vart väldigt posetivt överraskad. Helt underbart störd historia. Ja tänkte bara att ni vill veta lite vad jag gör när jag får 5 min över...

Öka takten sista kvarten!

Japp nu är det bara 4 lektioner kvar till det högst efterlängtade lovet, och som man längtat sen. Det blir mycket curry, vänner, träning och tyvärr plugg men ändå; UNDERBART! Ska dessutom föröska att få bort min förskylning jag har haft i snart en månad. Nekjnog tjatat om det om jag ska hinna till skolan i någurlunda tid måste jag börja sminka mig NU! Hoppas ni alla får en bra sista skoldag :D

Elit med Flit


Curry gick så sjukt bra igår, länge sedan det flöt på så, vilekt var väldigt skönt att det änligen lossnade. har varit mycket spänt och hoppit på ridbanna på senaste tiden så fort det kommit en buss eller lastbil (ca en gång i minuten -.-) men igår gick han så mjukt och följsamt och var verkligen lösgjord, och med lösgjord menar jag inte bara att han sänkte nacken, höjde ryggen och trampade under sig för det gör han lätt, nej han var följsam helt enklet, inte ifårgasatte vart vi skulle utan accepterade att tittade jag åt vänster går han till vänster. Lite svårt att förklara, hoppas att ni som läser fått uppleva känslan själv någon gång. Men idag ska han vila och sen blir det att rida på ekeby första gången på fredag och förhoppningsvis täby på måndag istället då :D Nej nu ska jag skynda iväg till skolan!

Xtra

Hej mina kära små vänenr. Pga av att jag fick sluta en och enhalv timme tidiare från RK än beräknat så fick jag 3 och en halv timmes hål. Beslutade mig för att åka och hälsa på älsklingen på jobbet, så tog t-banan till kärrtorp och tog en mysig promenad till byggplatsen, men kallt som bara den var det. VAr där ett tag på "studiebesök" heheh, sen gick jag tillbaka till k-torp där jag träffade David, typ inte sett han på ett år så det var treligt att snacka ltie emd han. Och sen åkte jag hem vilket jag är nu. hade tänkt slappa framför världscupen i hoppning från i söndags men min duktiga tekniska familj har inte lyckats spela in det, så det lir att se "Du är vad du äter" avsniettet från Strömsholm som jag fortfarande inte sett.
TATA

Lite snabbt

Eftersom jag inte kunnat blogga på några dagar och inte kommer kunna göra det mer idag heller tänkte jag bara skriva någon rad så ni fortfarande vet att jag lever. Så nu vet ni det, lovar att reda ut allt sen, till elgen typ...
tata for now!

handlat


Shopping. I helgen har det handlats en del.....
*Grön Jacktröja från Stadium ( fanns ingen anna färg i min strl)
* 2 grimmskaft från Stadium
* Hästgodis från stadium
* Grå kombibenlindor
* Röd tröja från Gina Tricot
* Vit t-shirt Super Hero från Gina Tricot
* Svarta Ridbyxor Stadium
* Vit långt Linne HM ( ej bild)
* BOk (ej bild)

NH träning

Vill bara skriva någon liten rad om att Currys och MIN typ NH träning verkligen går frammåt, vi har lånat hem boken "Perfekt Uppförande", av Kelly Marks som varit jockey och hoppryttare och nu lär ut hästhållnings metoder enligt Monty Roberts, jag har läst ca 10 sidor i boken och märker skilland på curry på redan en dag. LÄSVÄRT!

Händer? Fötter!

ja va händer idag. Jo jag ska starxt gå upp och väcka Isak för typ 5 gången idag, tvinga han att äta fruost och sne ska vi allihopa åka till stallet och hoppträna Currburr, om vi ska seriös träna på torsdag måste han vara lite uppvärmd jue. Sen blir det Lyckås och handla grimskaft ( i massor) och skor. Jag kan ju inte komma till en träning i gympadojjor. Sen blir det mer shopping då jag är desperat behov av kläder och ltie hästböcker pappa vill ha (:O). Efter det blir det Fedells, handla en träbit så jag kan göra en namnskylt till Curry och sedan släktmiddag. Mysig med hektisk dag, får ta det lite lugnare imorogn.
tata

NI missar väll inte...


att på lördag 16:50 kommer reprisen på "du är vad du äter" på tv3 då det ryktas om att det är filmat på Strömsholm. Och att fina Finalza (bilden) är med. Att han dessutom är kusin till Curry är väl bara ännu roligare eller vad säger ni? Egentligen gick programmet igår med jag var inte hemma så tidigt, så satsar på att se det på lördag.

Igår


A.L Kennedy / till höger) bild från hennes hemsida.

Hann verkligen in blogga igår, gick i skolan mellan 8:00-20:30. Jobbigt men roligt i slutet då vi gck på stand up och såg den Skotska stand uparen A.L Kennedy, som var mycket roligare än förväntat! Känner mig dock väldigt trött nu och är inte pepp på att gå mellan 8:30-17:00 idag men så är livet idag. Har iaf lärorika lektioner idag och inte (tar andirians favorit ord) lalarlektioner hela dagen som igår. Nepp nu ska jag försöka hitta lite kläder att dra på mig, eller mycket jag att jag slipper sitta och låta som en gris hela dagn!
tata

Jag hittade dem = duktig

Jag hittade bilderna igen, vad lättat man kan vara. Dessutom har jag varit väldigt dukitg, skrev klart min uppsats och skickade in den (ska egentligen vara klar imorgon) och gjorde hela min rättskunskap läxa till imorgon, råkade tillochmed gör några fler frågor än vi skulle. Sen har jag städat, tvättat 2 shabrack och 3 benlindor (fråga mig inte var den fjärde är) och nu ska jag börja med en överaskning till en viss person ;)
Nej men täönkte bara skryta om hur duktig och effektiv jag varit nu på förmiddagen, skolan borde alltid ge mig en ledig dag i veckan, jag får så mycket gjort och mår 100 ggr bättre än innan, vem vet jag kanske tillcohmed lyckas sova ordentligt i natt: det vore skönt.
tata

Ni vill inte veta vad jag gjort!

JAG HAR RÅKAT RADERA ALLA MIN CURRY BILDER OCH HITTAR DOM INTE IGEN! Brukar det inte komma till papperskorgen när man raderar? där är dom inte, hur lyckas jag?? vi kulle köpa ett usb snart så jag kunde ha alal bilder på back up där men nu...INGET!!! Hur klantig får man bli :'(

Ledig

Är ledig idag, behövs verkligen dels för jag känner sjuk som bara den och har dessutom en massa att plugga, orkar iten rabbla upp allt jag borde/måste/ska göra för ni skulle dö av tråkighet innan jag ens kom till hälften så nu ska jag sluta och koncentrera mig på uppgiften så skriver jag igen när jag kommit på något roligare att bloigga om
tata

tävla


typ 2 år gamal bild på mig och Jaquie medans vi väntar på vår tur att hoppa
Kunde typ inte sova i natt, låg bara och ille hoppa och tävla,  kanske inte så
konstigt då jag inte tävlat på typ 15 månader och inte fått hoppa riktigt hinder på 2
månader, förhoppningsvis blir det snart ändring på det =)

Bra säsongsavslutning

Idag var det dax för säsongens sista löp ( om ingen vet fler löp iår?). Var hässelbyloppet 10 km som gällde och trots smärta i höger hälsena gick det bra. Målet för mig var att slå min tid från Lidingöloppet som var 62 min. Det klarde jag bra och sprang in på 56 min. (hade 28 vid 5 km så höll en väldigt bra takt genom hela loppet) Totalt i år vart det 3 lopp och alltså 3 medlajer. Nästa säsong blir lite tuffare med minst 9 lopp blandat med 4, 5, 6 och 10 km. Och både terräng och slät löp. Längtar. Nu i vinter ska jag försöka ta mig tid att gå på löp och dra ner till springningen till ca 1 gång i veckan och satsa mer på stryka. Så börjar nästa säsong 29 mars (tror jag eller 29 april)
tata

Stipendium

Sitter här lite innan skolan och läser lite stipendium man kan söka, jag menar skulle det inte vara skönt med några extra tusenlappar? Skulle gärna låta er ta del av det oxå men min skola har förbjudit att vi sprider informationen vidare men är ni själva intresserade av stipendium så hör med er egen skola ( ofta är det biblioteket som anvsrara för det) så får ni säkert all hjälp och info ni behöver :)
Lycka till

Vad ska man göra?


Usch allt känns bara helt hemskt,
hur kan något som är så lyckligt och bra kännas jobbigt och förvirrat?
Varför kan man bara inte få vara lycklig, varför varför varför?
Men vi ska lösa det här, eller?

Pistol drama i skolan

Vad händer i världen egentligen?
När jag kom tillbaka till skolan efter min 3 h och 40 min långa hål timme möter jag Linda vid tvärbanan som berättar att vi skolans parkering springer och några fullisar ( dem brukar alltid hänga i krokarna) runt och jagar varandra och en sägs ha en pistol. Jag börjar gå till skolan ( då man måste gå förbi eller över parkeringen) och ser att två killar från min klass står och pratar med dem. Och jag tycker inte de såg vidare trevliga ( asså fullisana, ser typ ut som han i American history x innnan han blev snäll) ut så jag skyndar mig förbi in i skolan. Sen prtar jag med dem från min klass som pratade med dem och de säger oxå att han hade pistol och att det var lite tack vare dem de sen lugna ned sig...
vet itne hur mycket som är sant men obehagligt iaf :S

Vilken ökning

Igår gjorde jag ltie reklam för bloggen på min bilddagbok och oj vilken ökning det blev, ökade med mer än 100% ska man börjar gör det varje dag kanske? Jaja hoppas att det håller i sig och fortsätter öka så snabbt medans jag drar till skolan, skola förresten. Idag har jag först 2 h lektion sen 4 h hål, sen 45 min lektion och sen 65 min hål för att sen ha en h lektion... segt så det blir att rida i mörker ikväll med min pålle so är rädd för skuggor. Tack skolan, verkligen tack -.-

upp och ner dagen

Hur kan en dag som hade en sådan underbar morgon bli så dålig?
Dagen började med att jag vaknade och brevid mig låg personen jag älskar, åt frukost och gick genom frosten till stallet där man möttes av ett glatt gnäggande från den bästa hästen som någonsin funnits. Borsta honom och sadlade och gav oss sen ut på en underbar tur på mjuka vägar kring dimmiga fält. Kom hem borstade och masserade pållen innnan han fick gå ut i hagen och jag gick till bussen som var i tid. Men sen slutade det ljuva livet.....

Mellan trångsund och Farsta Strand stannade pendeln och ingen visste varför, det började med att dem sa att det var strömavbrott. Efter ca 30 min så fick vi reda på att det var strömavbrott och att vi skulle bli evakuerade från pendeln och vi fick absolut inte gå ut, det var livsfarligt eftersom dom inte visst hur mycket elen var förstörd. Vi väntade, och väntade och väntade och efter ett antal utbrytnings försök och ungar som typ grät av panik och så där efter ytterligare 1 h och 10 fick vi sakta sakta rulla in på perrongen. Vad som hade hänt: En skata hade flygit in i en el ledning och rivit ned den, ska dem inte ha bättre back up för sådant?????

Sen var det bara att stressa hem och byta om för att springa till kärrtorp där min orientering börjat för länge sen. Fick starta en timme efter de andra i min klass och det sög.  Hitatde typ inga kontroller och fick ont i min hälsena. Man skulle ha 120 p för G, 220 för VG och 290 för MVG 310 var max. jag fick....55. Mitt första IG ( och jag har haft betyg i 6 år) jaja nu sitter jag här och skriver av mig och så kom isak nyss så hoppas på en lika bra kväll som morgon fast det är nog omöjligt eftersom min morgon var helt underbart perfekt. Lite bilder från morgonen:


Hål i väggen


Bild från tv6 hemsida.

Ta typ din tråkigaste ide och gör ett tv programm av det
 och har du tur kollar två övertrötta 17 åringar på programmet
en söndag kväll och typ dör av skratt.

vädret

Ja vad är det med vädret egentligen? Lördag; Finfint, Söndag: HEMSKAt och idag bra igen? jaja så länge det är övervägande med solskens dagar så är jag nöjd men går dagen var inte mysig. Var ute och tränade i det vädret och det var inte mysigt! Överlag har jag varit väldigt aktiv i helgen med att plugga, träffa slåkt och vänner, tränat, ridit, tagit hand om stallet m.m Känner mig posetiv inför veckan som kommer har lopp på söndag ( dock har jag fortfarade ont i hälsenan men men  får bara kämpa på) och bara ett prov och det är först på fredag =)

Trafik kaos

Kaos, kaos och lite mer kaos. ja så såg morgonen ut för oss på gröna linjen, själv gick man till skolan (att jag gör det varje dag är mindre viktigt) men där så var de flesta sena och väldigt stressade, ingen mysig start på dagen direkt. Sen följde dagen med mer kaos genom att vi fick reda på att vår italienska och svenska lärare Marit kommer vara borta ytterliggare en månad -.- Var och klagade hos Jäger idag igen om att byta till Paolos Italienska grupp, han säger ju att det går bra för honom, men vi ska få svar i nästa vecka. *hoppas hoppas*
Nu i helgen gäller det bara att plugga som bara den men får se om jag orkar med allt. Önska mig lycka till

Förlåt

Sorry har inte haft tid eller ork att sätta mig framför datan, har gentligen inte det nu heller sitter faktiskt och pluggar engelska som ska vara inne om...en vecka :S och jag har precis börjat. Känns som om tiden bara rinner ifrån mig, jag skulle behöva trycka på paus och bara tänka och prioreta, det är så mycket som går runt i mitt liv nu, så mycket jag vill lägga min tid på. *Skolan tar väldigt mycket plus läxor och prov förberdelse.
*Sen Curry och allt resande, och det känns ju inte bättre att han är inne i sin trotsperiod och kräver extra mycket tid och tålamod nu.
*Dessutom är det mycket med släkten, igår fyllde kusinen 18 år det var startskotten på 2 månader nu fyllda av födelsedagar och släktmiddagar eftersom både en morbror och farbror komemr till sthlm nu som jag inte träffat på över ett år.
* Jag har inte hunnit övningsköra sen mitten av augusti och känenr att allt bara försvinner från mig, och jag har iten ens sett framsidan på körkortsboken.
* Träna? ja när ska man hinna det, jag som dessutom har lopp om 1 och en halv vecka. Har för tillfället ont som bara den i hälsenan men har itne tid att verkligen massera och stretcha ut det.
* Mitt rum ser kaos ut hittar ingenting och har nog inte städat och damsugit sen innan sommaren -.-
* Mina vänner, finns dom ens kvar. när träffade jag tex Nikkan, kanske i början av maj, nej det här håller inte.

Förlåt nu har jag klagat av mig lite och jag hopaps ni inte dömer mig om jag inte bloggar på ett tag, ska föröska men det blir tight.
tata <3

RSS 2.0