TÄCKEN :S ????


Nej var bara tvungen att posta några rader som gör mig verkligen förrvirrad. Täcken på hästar. Vi har valt att iten dra på Cury något täcke än, han går alltså ute mellan 07:30-16:30 varje dag utan täcke. Han går i en hage med mycket gräs så han äter hela tiden och får dessutom hö ute på morgonen när det är som kallast. Om det regnar (alltså mer än duggar) så har han ett ofodrat regntäcke på sig, den hel eller halvdagen ( beror på hur länge det regnar) Inne har han ett tunt flecce täcke eftersom han står i kallstall (blir lika kallt som ute alltså).

Men häromdagen när vi var ute och red till en stor anläggning i närhetnm märkte vi att 97 av de 100 hästar som står där har täcke. Och det är allt från varmblod, halvblod, shettiisar och kallblod som har täcken på sig :O Vissa har tillochmed 2! Och det regnade inte och det var över 10+ grader Och så låter vi vårat fullblod, som har blivit kritiserat för ha för många täcken på sig gå utan? (hade 2 täcken i januari när det var -grader hela tiden och han var allvarligt skadad). Han har inte gått ned något alls i vikt, snarare gått upp sen sommaren och han har som sagt alltid att beta och äta.  Men mina frågor är:
1. Är vi elaka som låter vårt fullblod gå utan täcke ute?
2. Om ja, vad borde han ha för täcke ?
3. Om du har häst, vad har den för täcke ute och inne den här årstiden?


Kommentarer
Postat av: stockholmsjenna

1. Elaka tycker jag inte ni är. Det är upp till var och en.

2. Jag tycker att han borde åtminstånde ha fodrat regntäcke på sig. hästar dör inte att ha täcken på sig. Drt är även skönt att inte ha en blöt häst som kommer in och helt skitig. Sen beror det ju på om hästen din är klippt, har den tjock päls osv. Många på ekeby är klippta.

3. Hero har täcken på sig. Han har oftast ett fodrat regntäcke. Om det blåser och är storm (som igår) så har han fleece under.

Men de blir att redan i mitten utav november att börja med thermo då det redan är minus grader på morgonen och inte mer än 5+ innan ca. 13-14.00. Och redan om någon vecka ska ju minusgraderna börja komma och ev. snö.

Men hero går med ofodrat regntäcke under dåliga dagar på sommaren också för han fryser så lätt. Om det bara regnar lite i max en timme så hittar vi honom skakandes i hagen.

Varför tex. tjejen i mitt stall med fjordingen har täcken på hennes häst vet jag ej! Eftersom den har jätte tjock vinterpäls och svettas hela tiden. Troligen okunskap.



Hoppas du blir nöjd med svaren!

2008-10-27 @ 09:55:12
URL: http://stockholmsjenna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0