Planer


Inatt sover jag hos Isak så bloggar inget mer idag, hoppas ni överlever ändå.
Är ledig imorgon så då ska jag rida ut på långritt och sen handla present
till min kusin som fyller 18 :O :D
tata

Galoppombyte


Både i söndags och i måndags var det dressyr på högsta nivå som gällde för knubbisen.
Pappa: " Kan han göra galoppombyten?"
Jag: " Naje jag har aldrig tränat det på honom"
Pappa: " Tror du att du kan lära han det inom ett halvår?"
Jag: " Visst börjar träna nu"
3 minuter senare gör Curry sitt första galoppombyte :D
Igår träande vi dessutom framdels och bakdelsvändingar, bak gick bra inte fram men ändå han är jätteduktig, han som innan sommaren inte ens kunde fatta v.galopp på ridbanan. Dessutom satte jag upp han leksak igår, han fattade den inte riktigt men ibland tar det ju lite tid för honom ;D Idag blir det en uteritt bara utan svår saker så han bara för leka av sig lite.

Lidingöloppet

Löp idag, gick över förväntan sparang en mil på 1.02.14 :D Väldigt bra med tanke på rätt svår bana och att jag inte tränat på länge. Känns riktigt bra och nu är jag ordenligt taggad inför Hässelbyloppet om två veckor. Nästa år blir det dock 2 Lidingölopp den 26/9 4 km och den 27/9 10 km igen. Rätt trött efter loppet nu så orkar inte blogga mer utan hör av mig imorgon.
tata

galoppgalopp


Vart galoppträning idag med, gick faktiskt väldigt bra förutom att han fortfarande slänger väldigt mycket med huvudet och eftersom jag bara har en hoppsadel får man typ sämst sits då man inte vågar luta sig så långt ned utan att riskera att bli knockad. Jaja som sagt annars gick det bra, vi hoppade lite små stockar i skogen och mötte massa hästar och Curry höll sig lugn, imorgon blir det bara ett snabbt pass eftersom jag vill ha krafter kvar tills jag ska springa men ahn vart rätt trött av idag så det går nog bra. Har dessutom köpt en leksak till honom idag, en boll och slicksten ska sätta upp den imorgon!
ps. Min häst är 100 x bättre än din och jag älskar honom. ds

Höst

Jippie jag får springa imorgon så nu är det bara att ladda ladda och ladda. Idag har jag kommit fram till att det är höst. Jag och Isak gick och sparkade i löven på väg till Sickla där han skulle köpa en jacka. jag köpte en 1,5 m lång planka oxå men det är en annan historia. Dessutom har jag kommit fram till att jag sjukt gärna vill ha en hund, tyvärr verkar jag inte ha något medhåll från någon annan i familjen, skulle vara Curry då som älskar hundar. Dessutom har jag pluggat idag vart dock mer kvantite (och inte så mycket utav det heller) än kvalite men vissa dagar får det vara så!

Äppelplockning

                       
Igår var det galoppträning som gällde med Curry, skulle gentligen vara dressyr men pappa tyckte vi skulle träna galopp. Dock vart det helt misslyckat då alla hästarna på ekeby var hel speedade eftersom det gick runt rådjur där just då. Så dressyren fick bli idag istället. Gick faktiskt väldigt bra med tanke på att han är innne i någon sorts trotsfas nu. Sen gick vi hem till Isak och äpplen direkt från äppelträdet, Curry trodde nog han kommit till himmelen.

Skofotografering

Ja det var vad som hände i min dag i dag, och hur det gick? tja helt okej får man väll hoppas förutom att den där fotografen drev mig lite till vansinne. Annars hände det inget speciellt idag i skolan, sista lekionen med vikarien på italienskan, TROR vi. skulle inte hoppas alltför mycket. På de typ 5 minuterna samhälle vi hade pratade vi om skolskjutningen i Finland, hemskt är min ända kommentar!

Nej,nej, nej

Men jo det är sant, jag är sjuk. Typ halsfluss och jag som ska springa på söndag. Hostar slem och har sjukt ont i halsen så nu blir det bafucin, varma kläder, vetevärmare och te i massor för jag SKA springa. Kommer inte direkt vara tränad eftersom jag inte kunnat träna ordentligt sen typ i sommras men då får envisheten komma fram istället och göra jobbet. Måste dessutom hämta ut nummerlappen imorgon så det gäller att bättra sig fort. Men nu ska jag snart rulla till skolan och dricka mer te,

tata for now

Strömsholm

                 
Dessutom fick jag ett mysigt litet samtal från Strömsholm igår, dom ville höra hur jag tyckte kursen var överlag, lite om hästarna, om jag ska fortsätta med galopp och lite sådant. Sa att jag tyckte det var en jättebra kurs och att jag troligtvis kommer tillbaka på en längre kurs sommaren 09 men att jag iten har några direkt planer på att fortsätta med galopp även om hon i telefonen bara " ja du kan ju bli amatörtränare eller jockey kanske?!" Btw så är det den andra på 4 dagar som frågar om jag är eller satstar på att bli jockey...weird.

Rättskunskap

Nu har jag nyss kommit hem från skolan, har hål i 3 h och så roligt är det inte att hänga i skolan så jag är hemma och ska sova lite. Hade prov nu på morgonen i rättskunskap, mitt favorit ämmne faktikst men det är aldrig kul att ha prov ju. Men det känndes som det gick helt okej, skrev mycket iaf sen är det bara att se om jag fick rätt oxå. Nästa onsdag är jag ledig så det är 14 dagara tills nästa RK lektion, lite sorligt men eftersom onsdagarna är så jobbiga är det rätt skönt att missa en sådan. Sen i eftermiddag jag Engelska, Svenska hål (ska försöka dra med maja in till stan och köpa ridskor) och sen italienska och slutar vid 5, segt men men bara att göra det med ett leende!

Uteritt


Igår var det uteritt runt stora ekeby som gällde. Frida och Myran följde med me vagnen så jag och ewe slapp gå. Mara (hunden) var dock tvungen att springa efter för att trötta ut sig. Jag och Ewew turades om att rida curry som fortfarande är inne i sin trots ålder. Men det gick bra ändå förutom att hund galningen inte riktigt fatatde att man ska akta sig för vagnen när den kommer i full galopp mot en :P

Första riktigt inlägget


Ewe och Curry i december förra året.
 Har vart extremt duktig idag och städat, pluggat och tvättat.
Men nej nu ska jag börja åka till stallet där jag ska möta ewe
som dessutom ska ha med sin lilla vovve.

Tata for now

Nystart

Välkommen till min... Tredje blogg. (tredje gången gilt) Efter jag stängt min andra blogg ca 6 månader sen men nu har efterfrågan blivit så stor, naje okej inte stor men den finns iaf, kommer alltså ettnollfem bloggen. Kanske inte kommer uppdateras varje dag direkt men ni får helt enkelt vara nöjda med det ni får. Just nu ser bloggen väldigt tråkig ut men det får bli lite snyggare vart eftersom, har iaf lyckats göra några katogerier:

Curry: Allt och inget om mitt engelska fbl. som vi gör oss alla liter mer galna.
Mig: Ja vad gör jag om dagarna egentligen?
Rid och galoppsport: alltså om hästar men inte Curry (mobbad)
Skolan: Jag lovar jag kan göra den här kategorin rolig
Träning: De som känner mig vet att jag älskar att träna, här tas det upp
Allmänt: Fanns redan från början, kommer nog inte så mycket inlägg här

Hope you enjoy it

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0